30 Mart, 2023

Yumurta Akı Tozu

YUMURTA AKI TOZU NEDİR?


Yumurta akı tozu İngilizce haliyle Egg White powder,  gerçek yumurtanın ayrıştırılıp, akının kurutularak toza dönüştürülmüş halidir. Değerli müşterilerimizden en çok aldığımız soruların başında gelen “Ne kadarı gerçek yumurta” tozu? Sorusunu cevaplayarak başlayalım; Tamamı!


ÜRETİM SÜRECİ NASIL OLUYOR?


Kor Yumurta’nın çiftliklerinden toplanan yumurtaların önce kırılarak ayrıştırılması, ardından pastörize işleminden geçirilerek spray dry tekniği ile özel olarak kurutularak toza dönüştürülmesi ile elde ediliyor. Toza dönüştürülmesi ile de raf ömrü 2 yıl kadar uzundur.


Yumurta Akı Tozu -  Egg White Powder
Yumurta Akı Tozu -  Egg White Powder

RAKİPSİZ PROTEİN KAYNAĞI!


Yumurta akı proteini, uzmanlar tarafından kanıtlanmış insan vücudu için %100 verime sahip en güçlü protein kaynağı.  Gerek amino asit dizilişleri ve gerekse faktör limitan olan lysin ve metionince  zenginliği bakımından et ve sütten daha önde gelir. Bu nedenle tüm ülkelerde yumurta beyazı proteini baz kabul edilerek diğer proteinler ona göre sıralanırlar. Örneğin; yumurta beyazı proteinin verimi 100 ise dana eti 90, süt proteini 85, soya proteini 65 gibi derecelendirilir.


Yumurta Proteini!
Yumurta Proteini!

SPORCULAR İÇİN BİÇİLMİŞ KAFTAN!


Yumurta akı proteinin bu eşsiz gücü protein takviyesine ihtiyaç duyan sporcular için biçilmiş kaftan diyebiliriz! Whey protein (peynir altı suyu proteini) gibi laktoz içermez, vücut tarafından tamamen emilen & tam fayda sağlayan tek protein kaynağıdır, Yağ ve karbonhidrat bakımından neredeyse yok denecek kadar zayıftır. Saf (Aromasız) halde olanlar ise tamamen doğal bir protein kaynağıdır. 

Yumurta AkI Proteini -  Egg White Protein
Yumurta AkI Proteini -  Egg White Protein

BIO PROTEIN!

Tüketimini kolaylaştırmak için aromalandırarak sunulan Bio Protein’ler de ise yalnızca %3 aroma bulunmaktadır. Lezzet ve verimin birleştiği Bio Protein’ler ülkemizde Whey protein takviyelerine kıyasla oldukça güçlü bir alternatiftir. 1 Servisi (30gr) yaklaşık 10 yumurta akına eşdeğerdir.

Buraya tıklayarak eşsiz Bio Protein ürünlerine ulaşabilirsiniz.